Friday, November 9, 2012

Sedang Berperang!!

Assalamuaalaikum wbt to all my readers... Alhamdulillah, segala puji-pujian hanya layak buatNya.. Tuhan segala bumi dan langit.. Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana diberi nikmat Iman dan Islam yang mana nikmat itu hanya orang-orang tertentu sahaja dipilih oleh Allah swt..dan kita juga termasuk dalam golongan tersebut..Supaya Allah hidupkan kita dengan iman dan matikan kita dengan Iman..teruslah istiqamah dijalan yang benar.. =)

Rasanya tersangat-sangatlah lama tidak update blog ni..sibuk kerana nak SPM tahun ni..Ini lah alasan yg selalu diberi oleh calon-calon yang akan menduduki peperiksaan besar kan..??

Before that, saya nak ingatkan kepada diri saya dan rakan-rakan yang akan menduduki SPM atau apa-apa saja peperiksaan..Letakkanlah Allah di hadapan, bergantunglah padaNya..Jangan kita lupa pada diriNya walaupun sesaat.. Jika kita mengalami kesusahan masa menjawap soalan, tadahlah kedua belah tangan,mohonlah padaNya bantuan..kerana Allah sangat segan jika membiarkan tangan hambaNYa itu kosong.. Tapi INGAT!! Jika kita sudah habis usaha semaximum mungkin, dan sentiasa berdoa kepada Allah tapi kita tidak dapat apa yang kita hajati, redhalah, terimalah ia dengan ikhlas kerana Allah punya rahsiaNya tersendiri.. Kerana Allah tidak pernah menzalimi hambaNya dan sentiasa memberi yang terbaik buat hambaNya..Insya Allah ;)

Alhamdulillah sudah 8 paper 4 subjek sudah dijawab..tinggal lagi 11 paper 6 subjek yang belum dijawab.. Sekarang tengah cuti seminggu dan mnggu depan hari isnin 19.11.12 akan sambung dengan paper Syariah.. tolong doakan saya ye..? =)

Setakat ni Alhamdulillah rasanya semua ok..cuma paper 1 Sejarah rasa macam payah sikit.. Harap-harap boleh score lah..Sebelum tu, saya bersyukur sangat-sangat pada Allah kerana memudahkan sepanjang saya menjawap peperiksaan SPM ni..Tak pernah saya rasa semudah tu sebelum-sebelum ni.. Rasa tenang, relax, lega, and macam-macamlah..cuma paper 1 mathematics je yang gelabah sikit takut tak cukup masa..Alhamdulillah, masa cukup-cukup je tapi tak sempat nak semak semula..tapi tak pe lah.. Allah maha berkuasa Dia boleh lakukan apa saja even to us sesuatu tu sangat mustahil...

Antara subjek-subjek yang diambil;-

   1) Bahasa Melayu
   2) Bahasa Inggeris
   3) Bahasa Arab
   4) Matematik
   5) Sains
   6) Sejarah
   7) Pendidikan Syariah Islamiah
   8) Pendidikan Alquran & Assunnah
   9) Ekonomi Asas
  10) Perdagangan

----> Doakan kejayaan saya ye.. Doa kalian amatlah diperlukan.. Sebelum tu, maafkan saya andai sepanjang berloging ada terguris hati mana-mana pihak or ada sakitkan hati sesiapa sama ada kita kenal atau tidak..May Allah bless us =)


p/s: Ya Allah, bantulah kami sepanjang menjawab peperiksaan SPM.. Sesungguhnya kami hambaMu yang lemah..Kami tidak dapat lakukannya sendiri melainkan dengan bantuanMu..Bantulah kami Ya Allah.. Sesungguhnya Kau Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..