Sunday, January 15, 2012

Macam duduk di padang Arafah

Assalamuaalaikum wbt..
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..
Alhamdulillah, segala puji-pujian hanya layak buat-Nya, Tuhan seluruh alam...
Kesyukuran yang tidak terhingga buat Allah kerana mengurniakan nikmat iman dan islam buat kita, Semoga kita dapat memeliharanya dengan sebaik mungkin.. Insya Allah =)

Wah!! Macam menarik je tajuk entri ni.Korang pernah tengok ke macam mana suasana di padang arafah.?? Saya pun tak pernah. Semalam puluhan ribu rakyat banjiri stadium di Alor Setar sempena Konvensyen Pakatan Rakyat Ke-3. Rugilah tak join. My first brother ada lah pergi dengan geng-geng dia. Nak pergi tapi agak jauh lebeih kurang sejam kot dari sini nak ke Alor Setar. Dengar kata hampit 50 ribu orang eh yang pergi? Subhanallah!! Banyaknya, kata TGNA sebelum bicaranya "Macam duduk di padang Arafah"..
menarik juga apabila DSAI ada cakap "..lepas ni NTR yang akan jadi ketua pembangkang.." (lebih kurang macam ni lah ayat dia..kihkihkih

Oleh kerana saya tak join dan tak boleh cerita banyak pasal tu,korang boleh baca sendiri lah di sini http://www.malaysiakini.com/news/186651

Selamat membaca!! ^_^


p/s: hope pru13 ni dapat tumbangkan UBN.. amin =)

Friday, January 13, 2012

Free Anwar 901 Rally

Assalamuaalaikum wbt..
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..
Alhamdulillah, segala puji-pujian hanya layak buat-Nya, Tuhan seluruh alam...
Kesyukuran yang tidak terhingga buat Allah kerana mengurniakan nikmat iman dan islam buat kita, Semoga kita dapat memeliharanya dengan sebaik mungkin.. Insya Allah =)

Alhamdulillah, sudah di ketahui ramai and seluruh dunia bahawa Datuk Sri Anwar Ibrahim BEBAS dari tuduhan liwat terbabit..Subhanallah, Alhamdulillah, La illa haillallah, Allahu Akhbar!!!!!! Sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang benar..
Agak tidak puas hati ketika pemberita TV3 mengatakan "DSAI bebas tapi tidak bermakna dia tak bersalah.." ?? So stupid right??? huh!! Dah bebas mesti la tak bersalah, kenapa hakim tu *bodoh* sangat ke nak lepas orang yang bersalah macam tu ja? Yang si Saiful muka tak malu memfitnah DSAI liwat dia asal tak datang pada hari tersebut? Tak berani? Kemudian si bapa dia nak buat rayuan? hah? Apa semua ni? haih!! Dunia dunia.. memeningkan ja..Dunia ni tempat persinggahan untuk ke alam sana, di atas dunia ni la orang sibuk menanam benih amal kebaikan tapi *diaorang* sibuk menanam taik? huhu

Apa pun I hope PRU13 ni, Insya Allah akan menang kepada pihak yang betul, kalau tak pun mungkin satu hari nanti kerana Islam akhirnya tetap akan menang.. Allahu Akhbar!!! :)



p/s: Agak lewat m'update..sibuk sangat (peace!!) ^_^

Monday, January 2, 2012

Tektik pecah cermin klinik..??

Assalamuaalaikum wbt..
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..
Alhamdulillah, segala puji-pujian hanya layak buat-Nya, Tuhan seluruh alam...
Kesyukuran yang tidak terhingga buat Allah kerana mengurniakan nikmat iman dan islam buat kita, Semoga kita dapat memeliharanya dengan sebaik mungkin.. Insya Allah =)

Ops!! Terbaca di sebuah blog katanya "mereka (budak2 mahasiswa yang buat perhimpunan malam tahun baru tu la..) pecahkan cermin klinik dan kononnya mahu menganggap kecederaan itu di lakukan oleh pihak berkuasa dan didapati laporan perubatan Hospital Slim River,Perak orang luar, iaitu Safwan Anang Talib cedera kerana serpihan kaca.." ????
wow!! Menarik je dengar kan..?? Orang-orang Malaysia ni memang ada masalah mental ke..?? Tak pasal-pasal nak cederakan diri sendiri..
Hey!! Kamu tak tengok betul-betul kamu memandai je cakap..
Mereka pecahkan cermin tu keran terdesak tahu tak? Safwan tu agak parah..Ko tengok dulu video tu baru ko cakap banyak..Ni dapat dari sumber hutan mana tah mandai je buat ulasan... Yang ko takut sangat dengan budak-budak mahasiswa tu apasal..?? Dia orang nak kebebasan ja.. Ko takut parti ko hancus..?? (parti mana aku tak tahu la).

p/s: dah guna "aku", "ko", geram sangat nie.. c(:

Keadilan demokrasi.??

Assalamuaalaikum wbt..
Alhamdulillah, segala puji-pujian buat Allah kerana memberi kita nikmat yang tidak terhingga..
Semoga kita sentiasa dalam rahmat dan redhaNya.. =)

Hari ni ana nak kongsi sedikit video yang ana tonton di youtube,mungkin video ni sudah lama (baru la juga).. Mugkin ada yang sudah tengok dan ada yang belum..Ana baru ja tengok tadi.. Ana nak bagi komen sikit la tentang Muhammad Aiman ni..
Maaf, ana tak faham bagaimana maksudnya dengan "keadilan demokrasi" tu?? Dia cakap demokrasi mahasiswa berkaitan kebebasan akademik, auku dan tentang Adam Adli tu demokrasi haram?? Bukan ke negara kita negara demokrasi..? Bagaimana yang haramnya tu..?
Ana tak nampak salah mereka di mana.. Sebagai rakyat Malaysia kita ada hak untuk bersuara..
And one more wahai Encik Aiman, kenapa kamu cakap Adam Adli turunkan bendera dan pijak-pijak..? Maklumat yang kamu dapat tu benar ke tidak..? Ingat, salah cakap fitnah jadinya..
Adam Adli cuma turunkan kejap je kemudian naikkan balik bendera tu..Dia tak rosakkan langsung.. Maaflah, korang nak demokrasi secara aman kan..? Asal hantar polis kemudian huru hara jadinya.. Dia orang bukan buat kerosakkan pun, tiba-tiba polis datang nak suruh mereka bersurai.. Biarla mereka nak luahkan ketidak puasan mereka sebagai seorang mahasiswa dan juga rakyat dalam negara ni..Dan banyak kali mereka tegaskan mereka tak terlibat dalam mana-mana parti politik!! Mereka bebas.. Kenapa ada sesetengah pihak yang sangat memusuhi mereka..??

Apa pun ana tetap sokong Adam Adli dan perjuangan-perjuangan mereka!!!
May Allah bless you all... =)




Korang dah tengok?? Apa komen korang..?? Entah =)
But I tak setuju langsung dengan dia ni.. (TITIK!!!)

p/s: I tak nak promosi mana-mana parti kat sini, I tunjuk apa yang I rasa betul atau tak je.. Mungkin pendapat korang tak sama dengan I..Not Politik (peace) ^^

Sunday, January 1, 2012

Bagaimana PRU 13 ni..??

Assalamuaalaikum wbt..
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..
Alhamdulillah, segala puji-pujian hanya layak buat-Nya, Tuhan seluruh alam...
Kesyukuran yang tidak terhingga buat Allah kerana mengurniakan nikmat iman dan islam buat kita, Semoga kita dapat memeliharanya dengan sebaik mungkin.. Insya Allah =)

Agak lama tak update blog ni, tak ada idea kot dan sifat malas melanda diri.. c(:
Pejam celik pejam celik dah masuk 2012 kan..? Alhamdulillah..
Ana pun dah masuk 17 tahun, SPM lah tahun nie.. O.M.A!!! Macam mimpi je, next year dah tamat sekolah and akan jejaki kaki ke mana-mana U atau mana-mana tempat pengajian lah.. Dan akan digelar mahasiswa..
Mahasiswa..?? Sebut pasal Mahasiswa tiba-tiba teringat tragedi malam awal tahun baru 2012..
What Happend..? Ana tak nak la cakap banyak pasal ni, korang just tengok jelah video ni dan masing-masing boleh nilai sendiri.. Kalau nak play here, korang stop la dulu lagu kat bawah tu, nanti bising pula..hehee :D




Ok..Macam mana..?? Dah tengok..So apa comment korang..??
Hurm entah la..Masing-masing ada pendapat sendiri kan..??
Ana bukannya nak kutuk mana-mana parti di sini.. Ops!! Di sini tak ada politik ok? Mereka cuma nak kebebasan akademik.. Just that.. Walaupun ana masih lagi bersekolah ana tetap menyokong mereka dari belakang sebab ana pun akan jadi mahasiswi..Insya Allah if panjang umur.. :)
Eh!! Kenapa tajuk kat atas PRU13 apa kena pula dengan PRU 13 ni..? Korang tak faham ke..?
hehee...buat-buat faham jela.. c(:

p/s:Tiba-tiba update pasal ni..Selera lain dah ke.?? hee~ tak ada la..saja update isu semasa pula, tak salahkan.. (peace) ^^