Thursday, March 21, 2013

Telah Tiba Saat yang Ditunggu-tunggu!!

Assalamuaalaikum wbt..
Tiada kata-kata yang paling indah dapat dilafazkan selain memuji-muja kebesaran-Nya..
Subhanallah! Alhamdulillah! La illaha illallah! Allahu Akhbar!!

Setelah sekian lama manantikan saat yang mendebarkan bagi sesiapa saja yang menduduki Tingkatan Lima, telahpun terjawab pada tanggal 21 Mac 2013.. Akhirnya, usaha penat lelah kita terpapar pada sekeping kertas berwarna putih yang dinamakan slip SPM, di situ menunjukkan setakat mana kemampuan kita dalam menjalani kehidupan sebagai seorang pelajar di sekolah menengah..

Alhamdulillah, result  saya walaupun tak sehebat pelajar-pelajar lain, sangat-sangat bersyukur kepada Allah, kerana sangat-sangat tak sangka. Sejujurnya, saya bukanlah pandai sangat seperti anda-anda semua, target saya untuk SPM walaupun tak dapat semua A cukuplah setakat semua kredit.. Dengan kuasa Allah Dia boleh lakukan apa saja. Alhamdulillah, bukan setakat semua kredit, malah lebih dari itu yang Dia kurniakan.. Tapi sedikit sedih subjek yang mana target A dapat B+.. Apapun redha jelah, maybe ada hikmah di sebalik tu....

Tak lupa juga kepada umi dan abah banyak berkorban untuk saya.. Terima kasih umi, abah!!! To abah, yang banyak korbankan masa tenaga tanpa penat lelah dan jemu hampir setiap hari menghantar dan mengambil saya ke sekolah yang perjalanan lebih kurang pi dan balik sejam!! Kadang-kadang tengok abah bawa kereta sambil mengantuk, balik penat, rehat pun tak cukup dek kerana urusan dunia yang terrrrrlalu banyak..! T_T

To umi, terima kasih..Tak pernah jemu mendoakan saya, siapakan segala keperluan saya ke sekolah, menyambut saya balik dari sekolah..Sentiasa mengejutkan saya bangun untuk study, memberi banyak sokongan ketika saya hampir jatuh.. :')

Cikgu-cikgu MMKM!!!! Syukran Jazillah 'alaikum!!! Tanpa jemu mengorbankan masa sendiri untuk mendidik kami dari tingkatan satu sehinggalah tingkatan lima!! Kepada cikgu Rusni, Ustazah Latifah and Teacher Syatirah.. Saya mintak maaf sangat-sangat tak dapat memperolehi A dalam subjek kalian.. saya dah cuba semampu yang boleh, tapi itu saja yang saya dapat.. maafkan saya :'(

Sebelum tu, Tahniah kepada kawan-kawan yang telahpun menerima slip SPM..apapun keputusannya, terima denga ikhlas dan redha.. kepada adik-adik yang ambil SPM tahun ni, Good Luck!! Do the best okey! ;)

Insya Allah, setakat ni saya akan habiskan STAM, takda plan nak ke mana-mana U walaupun umi ada juga suruh masuk sana..Maaf ya umi :)

















0 comments: